søndag den 24. juli 2011

Strandløver, Slatne Tissemænd og Hellerup'ere

Skagen byder på lidt af hvert, ingen tvivl om det.. Her får du en illustreret guide til forskellige folkeslag i Skagen og omegn:

Uge 29 er den helt store Hellerup-uge, hvor alle og enhver, der er noget eller bare gerne vil være noget tager til Skagen og mænger dig.. De er som regel også gerne fra Hellerup.. Deraf navnet - no shit?! Hellerup'ere kører gerne rundt i store åbne biler.. Disse ejes fortrinsvist af mænd i alderen 55+.. Yngre førere af begge køn ses dog også, men man kan altid være 99% sikker på, at denne smarte, sorte og meget åbne bil ejes af en 55+'er..
En Hellerup'er kan kendes på det halvlange, slikkede hår, de beskyttende solbriller, den smarte, figursyede blazer, de lyse, knælange bukser og de fikse, farvede sejlersko.. Ikke at Hellerup'eren nædvendigvis sejler, men den vakse læser vil straks bemærke, at Skagen er en havneby, hvor flere hundrede sejlbåde, lystbåde, yacht'er, både i størrelsesorden Storebæltsfærge samt andre glade amatører hvert år velfarter til for at kante sin luksusskude ind på den mindste plads i Skagen havn - jo tættere på de berømte fiskerestauranter på kajen desto bedre.. Det giver nemlig prestige at blive set på en båd med splitflag i Skagen havn..
Hellerup'ere, der ikke er i besiddelse af en tomastet skonnert, som de kan lægge til i selve Skagen, opholder sig gerne i Gl. Skagen.. Det er også ekstremt prestigefyldt at bo her, selv om der mildets talt ikke sker en skid i Gl. Skagen.. Der er kun "Hyttefadet" og "Solnedgangskiosken", og så er det egentlig det.. Her mænger Hellerup'ere sig med kendte og rige mennesker.. Gl. Skagen-fænomenet kan bedst beskrives, som "Lex Og Klatten" sang det:

Du kan høre sangen ved at klikke på teksten.. Desuden ses herunder eksempel på en Hellerup'er:

Bemærk de typiske Hellerupkendetegn såsom håret, blazeren og de lyse, blå sejlersko.. Her er outfit'et peppet op med det fikse tilbehør "Hellerupinden" i lys sommerkjole, diskrete sandaler og en taske til sikkert adskillelige tusinde kroner.. Til Hellerupinden fås desuden den lille hvide tøjhund med dertilhørende stamtavle..
(Hellerupinde og Tøjhund sælges seperat)








En anden type, der også kan ses i Skagen er "Strandløven", også kendt som "Den Slatne Tissemand".. Disse ses gerne på strandene i Skagen.. Desuden er de flokdyr og færdes ofte i mindre grupper.. Strandløverne stammer oprindeligt fra over hele landet, men springer først ud i fuldt flor i sommerhøjsæsonen.. Grenen, Skagen er et udemærket sted til at observere disse! En Strandløve kan blandt andet kendes på at være i besiddelse af een eller flere dåseøl, gerne af mærket Carlsberg.. Dette må betegnes som værende Strandløvens vigtigste accessory! Desuden kan de kendes på deres blottede vedhæng - deraf navnet "Slatne Tissemænd".. Slatne Tissemænd er aldrig observeret som andet end slatne, da en fælles rejsning gruppen imellem tager adskillelige års træning, og efter en årrække bliver gruppen af Strandløver for gamle til at folde sig ud i al offentlighed - en Strandløve er kun Strandløve til han når en vis alder; en falmet strandløve anses desværre blot for værende blufærdighedskrænkende.. Eksempel på Slatne Tissemænd kan ses herunder.. Bemærk venligst hårpragten - øverst såvel som nederst - hvis længde og farve er et stort statussymbol inden for gruppen på lige fod med deres vedhæng:



Således skulle du nu være godt rustet i det møde med forskellige folkeslag i Skagen og omegn..
God røv og god sommer til alle!


Fotograf: Charlotte Almar

Ingen kommentarer:

Send en kommentar